elkedageenplaat:

elkedageenplaat nr 27:

Zonet nog eens geskype-ed met mijn collega en vriend Williams. Hij had goed nieuws.

Ik heb veel geleerd van Williams. Je zou het niet zeggen, aangezien hij er niet te koop mee loopt, maar hij is echt een zeer goeie producer. Tijd om die Williams remix van The Knife nog eens boven te halen. Eén van die platen die nog steeds even zwaar klinken, na al die jaren.

The Knife - Silent Shout (Williams Acidic Circuits Remix) (A1) (2006) (by Kingpsun)

elkedageenplaat:

elkedageenplaat nr 23:

Dit zou zo een nummer zijn dat ik volledig zou vergeten, ware het niet dat ik het analoog artefact koester. Kortom, dat ik de plaat heb. Andre Kraml was een bescheiden held, tot dat we hem uitnodigde voor een Zeitgeist avond en hij geen woord Engels bleek te spreken. Dat etentje duurde eindeloos lang. Niettemin een schitterend nummer.

Andre Kraml - Safari (Original) (by onlytruehouse)

elkedageenplaat:

elkedageenplaat nr 22:

Het was een drukke week. Te druk. Waardoor ik vergat elke dag een plaat online te zetten. Misschien kan deze het goed maken. Er is veel mooie dansmuziek. Er is weinig mooie dance die ook om te dansen is. Dit is zo een plaat die beide is. Niet toevallig van van Hot Chip en Erol Alkan. Merci meneer Alkan voor deze wondermooie 8 minuten durende edit van het schitterende Hot Chip nummer. Doet er mij aan denken dat ik Erol die dankbetuiging eens letterlijk ge-smst heb. Ooit, midden in de nacht…

hot chip boy from school erol alkan extended rework (by ninjaflytipper)

elkedageenplaat:

elkedageenplaat nr 19:

Mijn collega en maat Tim en ik hadden het er deze week nog over. Er bestaat zoiets als een Thangnummer. Dat is muziek die ons onherroepelijk aan Thang doen denken. Dit is bijvoorbeeld zo een Thangnummer. Het is zo een typische atypische plaat die we allemaal wijs vinden, maar die niemand draait. Behalve Thang dan. (Op één of andere manier heb ik het gevoel dat Thang trouwens de enigste in de wereld was/is die de Thangnummers nummer draait.)

Ik ben vaak met Thangnummers geconfronteerd geweest in mijn leven. Altijd zweten als Thang zo een nummer oplegde. En ook altijd beestig als het ‘marcheerde’. Ben eens benieuwd wat het laatste Thangnummer is.

Cyclops - Mom, the video broke (by mrvroetvrouw)

elkedageenplaat:

elkedageenplaat nr 17:

Ken je de club remix van Blind van Hercules and Love Affair? Het staat op de b-kant van de release. Deze plaat zal voor mij voor eeuwig en altijd aan ‘Fredo & Thang’ doen denken. Niet alleen omdat we het  vaak gedraaid hebben, maar ook omdat het zo een typische f&t moment was. In de Music Man naar de b-kant luisteren en denken: maar deze remix is eigenlijk een stuk beter…

Hercules & Love Affair - Blind (Hercules Club Mix) (by ludbrown)